Bedrifter med inkluderingskompetanse

For jobbsøkere med helseutfordringer kan lønnet jobb framstå som en fjern drøm. Stillingsannonser har krav om å takle stress, jobbe under tidspress, flere baller i luften samtidig, man skal være utadvendt og en pådriver. Kort sagt virker det langt opp til lista når det gjelder å mestre en jobb hvis man har noen utfordringer.

Noen arbeidsgivere har derimot en annen tilnærming når det gjelder å skaffe seg god arbeidskraft. De velger å utvikle sine ansatte og legger til rette for at de skal blomstre. De synes det er spennende å se at medarbeiderne utvikler seg, samtidig som de får arbeidskraften de trenger. Arbeidspraksis utføres som jobbsmak og kvalifisering. Det er en trygg og nyttig rekrutteringsform for arbeidsgiver.

Fork kantiner
Fork kantiner

Hos Fork kantiner har jobbsøkere fått lenger opplæringstid. De har begynt med små og enkle oppgaver før de har fått stadig mer avanserte oppgaver og ansvar. Fra å lære seg å lage vaffelrøre til å lede en kantine helt alene. Fokuset har vært gradvis mestring med påfølgende gradvise utfordringer.

 

 

 

A-Tec
A-tec

A-tec trives godt med å ansette folk gjennom arbeidspraksis og opplever at det er en meningsfull rekrutteringsmåte. Er du villig til å lære får du mulighet til å utvikle deg. Hvis du har lyst å bli en god arbeidstaker hos dem, så investerer de tid og ressurser i jobbsøkeren. Arbeidstiden kan tilpasses jobbsøkers behov.

 

 

 

Frukthaven
Frukthaven

Frukthaven har hatt fokus på jobbsøkere som har lyst å jobbe hos dem. Har du lyst er det mye positivt som kan skje. Ved å tilrettelegge for den enkeltes behov så langt det lar seg gjøre i forhold til produksjon og drift har mange fått prøve seg. Man starter forsiktig for å føle seg trygg og utvikler seg gradvis. En fast person følger opp på arbeidsplassen og viser og forklarer oppgavene.

 

 

 

Rema 1000 Vinterbro
Rema 1000 Vinterbro

Rema 1000 Vinterbro har de ønske om å spille hverandre gode. Også her lærer jobbsøker oppgaver gradvis. De har troen på at alle kan klare med riktig støtte. De oppfordrer til å utvikles til den beste versjonen av deg selv for til slutt å bli en god butikkmedarbeider.

Veileder fra Follo Futura samarbeider med arbeidsgiver om å finne arbeidsoppgaver, riktig type tilpassing av arbeidet og setter sammen med jobbsøkeren utviklingsmål.

 

Disse bedriftene er så gode på inkludering at de ble tildelt arbeidsinkluderingsprisen. Prisen er en anerkjennelse for inkluderingsarbeidet de gjør og en inspirasjon for andre bedrifter.

(Foto: Ole Bjørn Johansen)