Går for to fagbrev

Haile Yamane Gerense har nylig bestått fagprøven i platearbeiderfaget ved Follo Futura. Han gir seg ikke med det og har fått lærlingplass som bilmekaniker. Det er ikke mange som ønsker seg to fagbrev, de fleste er fornøyd med ett.

Jeg bare må spørre. Hvorfor i all verden skal du ha et fagbrev til?

Haile foran oppgaven til fagprøven
Haile foran oppgaven til fagprøven (Foto: Ole Bjørn Johansen)

-På skolen gikk jeg bilmekanikerfag men fikk ikke lærlingplass. I stedet startet jeg opp som lærling i platearbeiderfaget på Follo Futura og tok teorieksamen underveis for å kunne gå opp til fagprøven i platearbeiderfaget.

Nå har jeg fått lærlingplass som mekaniker. På spørsmål om han er gal etter bil smiler han bekreftende: -Favorittbilen er Mercedes.

Hos Follo Futura har han blant annet fått erfaring med ulike sveiseteknikker, valse, bøying og knekking av plater. -Det jeg lærte som platearbeider tar jeg med meg som mekaniker. Fagene er ikke så forskjellige, og med den samlede kompetansen, regner jeg med å være en attraktiv mekaniker på arbeidsmarkedet.

Ole Bjørn Johansen gir arbeidsoppgaver som ligner fagprøven
Ole Bjørn Johansen gir arbeidsoppgaver som ligner fagprøven

Follo Futuras misjon er mennesker i jobb. For de unge er det av stor betydning med formell kompetanse for å komme i jobb, informerer instruktør Ole Bjørn Johansen. -Derfor har vi alltid noen lærlingplasser i vår produksjon innen platearbeiderfaget. Haile har vært flink å lære. Han har vært pliktoppfyllende og jobbet seriøst. Han har fått oppgaver å øve på som ligner på en fagprøve. Da blir det ikke så skummelt å ta fagprøven.

Vi gratulerer han med at første fagbrev er i boks. -Takk. Det har vært hyggelig å jobbe på Follo Futura. Jeg har fått masse erfaring og lært mye. Nå skal jeg slappe av i helgen, før jeg begynner som bilmekanikerlærling på mandag, sier en fornøyd Haile.