Arbeidspraksis er den beste rekrutteringskanalen for oss

Det gir glede å se at kandidatene blomstrer i jobben, sier Camilla Semmerud daglig leder i Ås Eiendomsservice. Hun har ansatt to jobbsøkere gjennom arbeidspraksis så langt i år.

Ås Eiendomsservice er totalleverandør av renholdstjenester, rydding, maling og hagearbeid i Follo og Stor-Oslo. De utfører også flytteoppdrag og blant deres kunder er kommuner i Follo, NAV og private bedrifter.

En vinn-vinn situasjon
-Arbeidspraksis er en vinn-vinn situasjon, forklarer Semmerud. Vi får prøvd kandidater for å se om de passer inn hos oss uten at det koster oss noe. Kandidatene får vist seg fram og de som gjør et godt inntrykk har fått jobb. Vi er i vekst og sjansen for å få jobb etter arbeidspraksis er god. Når vi tar inn folk i arbeidspraksis er det med tanke på ansettelse.

-Ikke alle kandidater har den rette faglige bakgrunnen. Gjennom arbeidspraksis lærer de seg faget uten at vi betaler lønn. På den måten risikerer vi ingenting ved å ansette personer uten de rette vitnemålene. Det samme gjelder språkferdigheter. Vi merker at de øker ordforrådet sitt når de jobber og kommunikasjonen går lettere.

-Begge kandidatene har fortsatt utviklingen etter endt arbeidspraksis og det er gøy å se at de trives i jobben, smiler hun fornøyd.

Høy arbeidsmoral gir jobb
Hva er det som kjennetegner de som får jobb hos dere?

Høy arbeidsmoral og yrkesstolthet
Høy arbeidsmoral og yrkesstolthet

-Høy arbeidsmoral og yrkesstolthet er det viktigste. Vi må se at de virkelig har lyst å jobbe hos oss og utføre en god jobb. Det er helt greit å ha noen mangler så lenge arbeidsmoralen er til stede. Vi har god erfaring med folk som har hatt psykiske eller språklige utfordringer. Det viktigste er å være åpen om det. Da kan vi snakke om det og legge opp arbeidsdagene slik at det fungerer best mulig. Det er godt for den mentale helsen å være i jobb, få brukt energi og kjenne på at man har utført et godt arbeid. Og jeg synes det er gøy å se at de trives i jobben.

 

Anbefaler andre bedrifter å ansette gjennom arbeidspraksis
Det starter med at Follo Futura kartlegger hva slags arbeidskraft bedriften er ute etter. Så får bedriften CVer og anbefalinger på noen aktuelle kandidater. Bedriften tar en samtale med de jobbsøkerne de synes er mest interessante. Follo Futura kommer ukentlig på oppfølgingssamtaler der man snakker om hvordan jobbsøkeren kan utvikle seg og lære mer for å bli aktuell for jobb.

-Vi er veldig fornøyde med dialogen vi har med veilederne på Follo Futura, forteller Semmerud. De er bare en telefon unna, så får vi løst det som måtte oppstå. Vi vektlegger klare forventninger så det er tydelig hva vi ønsker av jobbsøkerne. Da blir det også lettere for dem å gjøre en god jobb. Vi anbefaler andre bedrifter å bruke arbeidspraksis gjennom Follo Futura når de trenger flere ansatte.

Viktig bidragsyter
HR rådgiver Marte Marie BrynildsenVi er svært fornøyde med at Ås Eiendomsservice stadig ansetter folk som har vansker med å få jobb, sier Marte Marie Brynildsen, veileder i Follo Futura, og ikke minst at de opplever fordelene med det. Vi liker at de er klare på sine forventninger til jobbsøkerne og til oss. For oss er det viktig at samarbeidspartnerne er fornøyde med samarbeidet og sine nye ansatte. Vi er blant landets 5 beste bedrifter når det gjelder å få folk i jobb. Det kan vi blant annet takke Ås Eiendomsservice for.

Les mer om flere arbeidsgiveres erfaring med arbeidspraksis 

Vil du vite mer om å rekruttere gjennom arbeidspraksis eller har lyst å prøve? Ta kontakt med Børge Jensen tlf 91 10 10 64. Du kan også bruke kontaktskjemaet på nettsiden så tar vi kontakt med deg.